SEO tanácsadás ahhoz, hogy gyorsabban érj el jobb eredményeket. Kérd ki keresőoptimlaizálásban jártas szakembereink véleményét!

Milyen elemeket tartalmazhat egy ilyen szolgáltatás?

Ha keresőoptimalizálás terén már nézelődtél szolgáltatások után, akkor bizonyára több cégnél is találkoztál már az alábbi kifejezéssel: SEO tanácsadás. Oké, de pontosan mit takar ez a szolgáltatás? Egy SEO szakértő nagyon sok dolog kapcsán konzultálhat az ügyféllel annak érdekében, hogy összedolgozva a lehető legjobb eredmények születhessenek, és jöjjenek egyre nagyobb számban az érdeklődők. Ebben a posztban megismerkedhetsz azokkal az elemekkel, amelyek részét képezhetik egy keresőoptimalizálás konzultációnak.

SEO stratégia kidolgozása: Ez azért nagyon fontos, mert bár lehet egy adott kereted arra, hogy SEO szakértő segítségét kérd, nagy valószínűséggel nem fogod tudni egyből, hogy pontosan mire van szüksége az oldaladnak az eredményekhez. Egy SEO tanácsadás során közösen dolgozhatjátok ki a megfelelő stratégiát, így képben leszel azzal, hogy mi történik a weboldaladdal.

Útmutatás nyújtása: Természetesen olyan helyzet is előfordulhat, hogy pontosan tudod, mire van szükség a weboldaladnak a nagyobb látogatószámhoz, ám a kivitelezésben már nem mozogsz otthonosan. Ilyenkor nagy segítség lehet, ha a SEO szakértő útmutatókat ad, megkönnyítve ezzel a munkát.
Az oldal közös áttekintése: Ugyancsak hasznos egy SEO tanácsadás abból a szempontból, hogy közösen leülj a hozzáértő ügynökséggel, és átnézzétek, hogyan áll a weboldal optimalizálás szempontjából. Ilyenkor meg tudjátok beszélni, hogy milyen területeken van szükség javításokra, illetve hogyan oldjátok meg a dolgot a lehető leghatékonyabban.

Kulcsszavak lekutatása és elemzése: Egy konzultáció során átnézhetitek, hogy melyek azok a kulcsszavak, amelyek a leginkább relevánsak, illetve a legnagyobb eredményeket hozhatják. Bár ez egy meglehetősen unalmas része a folyamatnak, elengedhetetlen ahhoz, hogy a lehető legjobb eredmények szülessenek.

Program ajánlások: A keresőoptimalizálás egy rendkívül nehéz területe a marketingnek, éppen ezért temérdek olyan szoftver létezik, amely megkönnyíti a nyomon követést, elemzést, valamint az eredmények javítását. Egy SEO tanácsadás során az ügynökséggel átbeszélheted, hogy melyek a legjobb eszközök erre a célra, esetleg azt is megtaníthatják, hogyan tudod használni kezdő szinte. Így akár te is tudod követni, hogyan áll a projekt.

A versenytársak nyomon követése: Ismered a konkurenciát, de nem tudod, hogyan állnak keresőoptimalizálás szempontjából? Hatalmas meglepetések derülhetnek ki rövid idő alatt, amelyekről bizony fontos tudnod. Egy profi SEO szakértő lekutatja, hogyan állnak a versenytársaid, és a konzultáció remek alkalom arra, hogy átbeszéljétek, milyen stratégiával tudjátok majd megelőzni, esetleg még jobban lehagyni őket.

Linképítés áttekintő: Talán már hallottál a linképítésről, mint a keresőoptimalizálás egyik fontos eleméről. De mégis mit takar pontosan? Számos alapfogalom mellett ezen is végig lehet menni egy konzultáció során, így jobban megértheted, miért van rá szükség, és miért fontos az, hogy minőségi linkek legyenek a weboldaladon.

Útmutatók a dizájnhoz: Tudtad, hogy a SEO sikere nagyban múlik azon is, hogyan néz ki a weboldalad? Egy új külső hozzájárulhat ahhoz, hogy az oldalad előbbre kerüljön, persze egyáltalán nem mindegy, hogyan vág bele az ember az dizájn megváltoztatásába. A másik felmerülő probléma az szokott lenni, hogy kinek mi tetszik: egy konzultáció során nem csak arról egyezhettek meg, hogy szükség van-e a dizájn megváltoztatására vagy sem, hanem arról is, hogy te milyen külsőt képzelsz el a weboldaladnak.

Amint látod, egy SEO tanácsadás rengeteg dolgot magába foglalhat. A segítségével jobban megértheted, hogyan működik a keresőoptimalizálás folyamata, és az ügynökséggel közösen deríthetitek ki, pontosan mire van szüksége az oldaladnak a több látogatóhoz és a nagyobb profithoz.