A SEO (Search Engine Optimization) a keresőoptimalizálás rövidítése, amelynek célja, hogy egy weboldalt vagy weboldalakat megfelelően optimalizáljunk a keresőmotorok számára, és ezzel javítsuk azok láthatóságát és pozícióját az organikus keresési eredményekben.

Ez az egész mintapéldája… Ha tudod, tudod!

A SEO fontossága abban rejlik, hogy a keresőmotorok az emberek leggyakoribb eszközei a weben való kereséshez. Az emberek számára elérhetővé teszi az információkat és a szolgáltatásokat, amelyekre szükségük van, így a SEO kulcsfontosságú lehet egy webhely látogatottságának növeléséhez és üzleti célok eléréséhez. Mindez a találati lista előkelő pozícióinak elfoglalásával történik, hogy azon minél előrébb végezzünk.

Sokan azért fordulnak a SEO-hoz, hogy az emberek a kereséseik során organikus módon találják meg a weboldalunkat és ne kelljen pay per click hirdetéseket futtatni. A keresési listából érkező látogatók általában sokkal jobb minőségűek, mint akik a hirdetésekből érkeznek; sokkal jobban konvertálnak.

A találati lista Google 1. helyezésének jelentősége az, hogy az első oldalon való megjelenés magasabb látogatottságot eredményez, és ezáltal növelheti a potenciális ügyfelek számát és az értékesítést. A felhasználók többsége általában az első oldalon található linkeket kattintja meg, és ritkán lapoz tovább. Ebben az értelemben az első helyen való megjelenés komoly előnyt jelent a versenytársakkal szemben.

Azonban fontos megjegyezni, hogy az első helyre való kerülés nem garantált, és az eredményeket a keresőmotorok algoritmusának változása és a versenytársak állandó optimalizálása befolyásolhatják. Ezért a hatékony SEO stratégia folyamatos figyelmet és finomhangolást igényel, hogy elérje a kívánt eredményeket.

Kulcsszókutatás

A kulcsszókutatás a SEO egyik legfontosabb eleme, amelynek célja, hogy azonosítsa azokat a kulcsszavakat, amelyekkel a célközönségünk a keresőmotorokban keresgél, amikor olyan termékeket vagy szolgáltatásokat keresnek, amelyeket mi kínálunk. A kulcsszavak azok a szavak vagy kifejezések, amelyeket az emberek beírnak a keresőmotorokba a keresés során.

A kulcsszókutatás jelentősége

A kulcsszókutatás fontossága abból adódik, hogy az eredményekből megtudhatjuk, hogy a célközönségünk milyen kifejezéseket használ a keresés során, és ezáltal azokra a kulcsszavakra optimalizálhatjuk a weboldalunkat, hogy azok előkelőbb helyezést érjenek el a keresőmotorok találati listáján. Ennek hatalmas szerepe van az online marketing stratégia tervezése során.

A kulcsszókutatás segítségével megtudhatjuk, milyen kulcsszavakra van a legnagyobb kereslet, és ennek megfelelően tervezhetjük meg a tartalmunkat, hogy a legnagyobb hatást érjük el a célközönségünk körében. A megfelelő kulcsszavak kiválasztása javítja a weboldalunk relevanciáját, amely nagyobb látogatottságot és konverziót eredményezhet.

Ezenkívül a kulcsszókutatás fontos segítséget nyújthat az online marketing stratégiák tervezésében, a versenytársak figyelemmel kísérésében, és abban, hogy megtudjuk, milyen tartalmakat keresnek és milyen típusú információkat keresnek a célközönségünk a keresőmotorokban.

Hogyan végezhető el a kulcsszókutatás SEO céljából lépésről-lépésre?

 1. Célközönség meghatározása: Első lépésként meg kell határozni, hogy a weboldalunk milyen célközönséget céloz meg. Ez segít abban, hogy meghatározzuk, milyen típusú kulcsszavakra kell fókuszálnunk.
 2. Konkurencia elemzése: Fontos, hogy megnézzük, hogy a versenytársaink milyen kulcsszavakra optimalizálták a weboldalaikat. Ezt megtehetjük a Google keresőmezőjébe írt kulcsszók, a Google Trends vagy más kulcsszókutató eszközök segítségével.
 3. Kulcsszókutató eszközök használata: A kulcsszókutató eszközök segítségével megtudhatjuk, hogy milyen kulcsszavakra keresnek az emberek, valamint azt is megnézhetjük, hogy ezeknek a kulcsszavaknak a versenytársai milyen rangsorban szerepelnek a keresőmotorok találati listáján.
 4. Kulcsszavak kiválasztása: Az előző lépések alapján válasszuk ki a legfontosabb kulcsszavakat, amelyekre optimalizálni akarjuk a weboldalunkat. Fontos, hogy olyan kulcsszavakat válasszunk, amelyek relevánsak a weboldalunk témájával, valamint amelyek magas keresési volumennel rendelkeznek.
 5. Kulcsszavak optimalizálása: Az utolsó lépés az, hogy a kiválasztott kulcsszavakra optimalizáljuk a weboldalunkat, beleértve a tartalmat, a meta leírásokat, a címeket és más SEO elemeket. Emellett fontos, hogy a kulcsszavak természetes módon illeszkedjenek a tartalomhoz, és ne legyenek túl sokszor használva a túlzott optimalizálás elkerülése érdekében.

Eszközök, amelyek hasznosak lehetnek a kulcsszókutatáshoz

Az alábbiakban néhány kulcsszókutató eszközt mutatok be, amelyek hasznosak lehetnek a kulcsszókutatáshoz:

 1. Google Keyword Planner: Ez a Google által fejlesztett eszköz segít megtalálni a megfelelő kulcsszavakat, és megnézni a kulcsszók keresési volumenét, valamint a versenytársakat is. A Google Ads fiók használata szükséges a használatához, ami nem csak pay per click hirdetések futtatására alkalmas.
 2. SEMrush: Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy megnézzük a kulcsszavak keresési volumenét és a versenytársakat. Ezenkívül hasznos funkciói közé tartozik a kulcsszópozíció figyelés, a domain- és kulcsszóelemzés.
 3. Ahrefs: Ez az eszköz segít megtalálni a kulcsszavakat és megnézni a versenytársakat. Az Ahrefs segítségével megnézhetjük a kulcsszavak keresési volumenét, a kulcsszavakhoz kapcsolódó tartalmakat, valamint a versenytársak organikus keresési forgalmát.
 4. Moz Keyword Explorer: Ez az eszköz segít megtalálni a kulcsszavakat, megnézni a kulcsszavak keresési volumenét és a versenytársakat is. Az eszköz a kulcsszavakat relevancia és pontszám szerint is megosztja.
 5. Google Trends: Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy megnézzük, hogy egy adott kulcsszó népszerűsége hogyan változott az idő múlásával, valamint az adott kulcsszó keresési volumenét is megjeleníti.
 6. Ubersuggest: Ez az eszköz segít megtalálni a kulcsszavakat, megnézni a kulcsszavak keresési volumenét, a versenytársakat, és további funkciókat kínál, mint például a tartalmi ajánlások és a kulcsszóötletek.

On-page, vagyis tartalmi optimalizálás

Az on-page optimalizálás az a folyamat, amikor a weboldal tulajdonosa az oldalán végzett módosításokkal javítja az oldal láthatóságát és az organikus találatokban való helyezkedését a keresőmotorok találati listájában. Az on-page optimalizálás magába foglalja azokat az elemeket, amelyek közvetlenül az adott weboldal tartalmához kapcsolódnak, mint például a kulcsszavak használata, a meta tagok, a címek, a tartalom minősége és hossza, az URL-ek, a képek és videók használata, a linkstruktúra, stb.

A kulcsszavak használata az egyik legfontosabb on-page optimalizációs technika, amely magában foglalja a kulcsszavak megfelelő helyezését az oldalon, például a címekben, a meta tagokban, a tartalomban, az URL-ekben, stb. Azonban fontos, hogy a kulcsszavak használata természetes és releváns legyen az oldal tartalmához, és ne legyen túlzottan ismétlődő, mert ez a túlzott kulcsszó spamming miatt a keresőmotorok büntethetik az oldalt.

A tartalom minősége és hossza szintén kulcsfontosságú az on-page optimalizálás szempontjából. Az oldal tartalma a látogatók és a keresőmotorok számára egyaránt releváns és hasznos információkat kell tartalmazzon. A tartalomnak tartalmaznia kell a megfelelő kulcsszavakat, de fontos, hogy ne azokon a helyeken ismétlődjenek, ahol nem szükségesek. Az oldal tartalmának hossza és minősége is fontos szerepet játszik az on-page optimalizálásban, mivel a hosszabb és részletesebb tartalom általában előnyösebbnek számít a keresőmotorok és a látogatók számára is.

Az URL-ek, címek és meta tagok szintén fontosak az on-page optimalizálás szempontjából. Az URL-eknek rövideknek, relevánsaknak és érthetőeknek kell lenniük. A címeknek és a meta tagoknak a kulcsszavakra és az oldal tartalmára kell vonatkozniuk, és lehetővé kell tenniük, hogy a keresőmotorok és a látogatók is könnyen azonosítsák a weboldal tartalmát.

Az oldal láthatóságát és hitelességét növelhetik, amelyek javíthatják a weboldal rangsorolását a keresőmotorokban. Az on-page optimalizációval a weboldal tulajdonosa kontrollálhatja az oldalán található elemeket, és javíthatja azokat a keresőmotorok és a látogatók számára is. Az on-page optimalizáció mellett az off-page optimalizáció, vagyis az oldalak külső hivatkozásai és a domain autoritás is fontosak a keresőmotorokban való helyezkedés szempontjából.

Az on-page optimalizációhoz számos eszköz áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek a kulcsszavak kiválasztásában, az oldal tartalmának javításában, az URL-ek és a meta tagok optimalizálásában, és más fontos on-page elemek kezelésében. Ezek közül néhány népszerű eszköz a következők lehetnek, ha szeretnéd meg is mutatom őket:

 • Google Search Console: Ez egy ingyenes eszköz a Google-től, amely lehetővé teszi a weboldal tulajdonosainak, hogy megfigyeljék, hogyan indexeli és rangsorolja az oldalakat a Google keresőmotor.
 • SEMrush: Ez egy fizetős eszköz, amelynek számos funkciója van, például a kulcsszókutatás, az oldalak elemzése, a konkurencia kutatása, stb. Mindemellett nagyon fontos online marketing eszköz is egyben.
 • Moz Pro: Ez egy fizetős eszköz, amely lehetővé teszi a weboldal tulajdonosainak, hogy nyomon kövessék az oldalak helyezését a keresőmotorokban, valamint más fontos SEO mutatókat is megfigyelhetnek, mint például a domain autoritást.
 • Ahrefs: Ez egy fizetős eszköz, amely szintén számos hasznos funkciót tartalmaz, mint például a kulcsszókutatás, az oldalak elemzése, a hivatkozás profil ellenőrzése, stb.
 • SurferSEO: Kulcsszókutató eszköze lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kutassák a legfontosabb kulcsszavakat és kulcsszó-kifejezéseket az adott témában, valamint megvizsgálják a versenytársak kulcsszavainak felhasználását. Az eszköz továbbá ajánlásokat is ad az oldalak tartalmának optimalizálására a kulcsszavak használata és más fontos on-page SEO elemek szempontjából.

Hogyan lehet optimalizálni a weboldal tartalmát SEO szempontból

A weboldal tartalmának optimalizálása SEO szempontból fontos lépés ahhoz, hogy javítsuk az oldal láthatóságát a keresőmotorokban. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet optimalizálni a weboldal tartalmát SEO szempontból:

 1. Kulcsszókutatás: A kulcsszavak keresése és azok felhasználása az oldalon fontos elem az on-page SEO-nak. A kulcsszókutatás során meghatározhatjuk azokat a kulcsszavakat, amelyek a legfontosabbak az oldalunk számára, majd ezeket felhasználhatjuk a tartalmunkban.
 2. Címsorok: Az oldal címsorai fontosak a keresőmotorok és a látogatók számára is. Az optimalizált címsorok tartalmazzák a kulcsszavakat, és egyértelműen megfogalmazzák az oldal témáját.
 3. Tartalom hossza: Az oldal tartalmának hossza is fontos szempont az on-page SEO-nak. Az optimalizált tartalmak általában hosszabbak, több információt tartalmaznak, és a kulcsszavakat az optimális arányban használják fel.
 4. Kulcsszóhasználat: Az optimalizált tartalmakban a kulcsszavak használata nem csak a címsorokban és az első bekezdésekben fontos, hanem az egész oldalon. A kulcsszavak megfelelő használata segít a keresőmotoroknak megérteni, hogy miről szól az oldal.
 5. Alfejezetek: Az alfejezetek fontosak a tartalom felosztásában és a látogatók számára való olvashatóságban. Az optimalizált tartalmakban a kulcsszavakat gyakran felhasználják az alfejezetekben is.
 6. Képek: A képek használata nem csak az oldalak szépítésére szolgál, hanem az on-page SEO szempontjából is fontosak. A képeknek a kulcsszavak szerint kell elnevezni, és az alt címeket is optimalizálni kell.
 7. Linkelés: Az oldalak linkelése fontos az on-page SEO szempontjából, mert segít az oldal rangsorolásában a keresőmotorokban. Az oldalak belső és külső linkekkel is kapcsolódhatnak egymáshoz, és azokat az optimális arányban kell felhasználni.
 8. Meta leírás: A meta leírás az oldal leírása, amelyet a keresőmotorok a találati listában jelenítenek meg. FONTOS, hogy az a cél, hogy itt minél előrébb végezzünk. A meta leírást optimalizálni kell, hogy vonzóbbá tegyük a látogatók számára, és tartalmazzon kulcsszavakat is.
 9. Sebesség: Az oldal sebessége fontos szempont az on-page SEO szempontjából. Az optimalizált oldalak gyorsan töltődnek, amely pozitív hatással van a felhasználói élményre és a rangsorolásra is.
 10. Responszív design: A mobilbarát oldalak előnyben vannak a keresőmotorok számára is. Az optimalizált oldalaknak responszív design-nal kell rendelkezniük, hogy a mobilos felhasználók is könnyen elérjék az oldal tartalmát.

Legjobb gyakorlatok a címkék, meta leírások, címek és szövegtörzs optimalizálásához

Az on-page SEO kulcsfontosságú elemei közé tartoznak a címkék, meta leírások, címek és szövegtörzs optimalizálása. Az alábbiakban bemutatok néhány legjobb gyakorlatot ezek optimalizálásához.

Címek optimalizálása

 • Használjunk egyedi és figyelemfelkeltő címeket, amelyek a tartalomra utalnak
 • Használjunk kulcsszavakat a címekben, de ne túlzásba essünk
 • Címkézzük ki a címeket (h1, h2, stb.) a tartalom szerinti fontosságuk alapján

Meta leírások optimalizálása

 • Használjunk egyedi és releváns meta leírásokat, amelyek összefoglalják az oldal tartalmát
 • Használjunk kulcsszavakat a meta leírásban, de ne erőltessük bele a túlzott mennyiségű kulcsszó használatát
 • Legyen rövid és velős a meta leírás, és hívjon fel a látogatók figyelmét az oldal tartalmára

Címkék optimalizálása

 • Használjunk releváns címkéket az oldal tartalmára utalva
 • Ne használjunk túl sok címkét, és ne használjunk irreleváns címkéket
 • Tartsuk szem előtt a címkék fontossági sorrendjét, és használjuk őket a tartalom releváns szempontjából

Szövegtörzs optimalizálása

 • Használjunk releváns kulcsszavakat, de ne erőltessük be őket túlzottan a szövegbe
 • Legyen a szöveg olvasható és érthető, ne használjunk túlzott mennyiségű technikai terminológiát vagy nehezen érthető kifejezéseket
 • Használjunk alfejezeteket és listákat, hogy a szöveg könnyen áttekinthető legyen

Az optimalizált címkék, meta leírások, címek és szövegtörzs segítenek abban, hogy az oldalunk jobban rangsorolódjon a keresőmotorokban, és vonzóbb legyen a látogatók számára.

Képek és videók optimalizálása SEO szempontból

A képek és videók optimalizálása SEO szempontból ugyanolyan fontos, mint az oldal szöveges tartalmának optimalizálása. Az alábbiakban bemutatok néhány legjobb gyakorlatot a képek és videók SEO optimalizálásához:

Képek optimalizálása

 • Használjunk releváns képeket, amelyek a tartalomra utalnak
 • Készítsünk képeket magas minőségben, de a méretüket optimalizáljuk a weboldal sebességének javítása érdekében
 • Adjon nevet a fájlokhoz, amelyek relevánsak a tartalomhoz, például „SEO-optimalizált-képek.jpg”
 • Használjunk alt tag-et a képekhez, hogy a keresőmotorok könnyen értelmezhessék a kép tartalmát
 • Linkeljük be a képek forrását, ha lehetséges

Videók optimalizálása

 • Használjunk releváns videókat, amelyek a tartalomra utalnak
 • Készítsük el a videókat magas minőségben, és töltük fel őket a saját szerverünkre, hogy javítsuk az oldal sebességét
 • Használjunk releváns meta adatokat a videóhoz, mint például a cím, a leírás, a kulcsszavak és a kategória
 • Linkeljük be a videó forrását, és használjunk embed kódot, hogy az oldalunkon a videó beágyazva jelenjen meg

Fontos megjegyezni, hogy mind a képek, mind a videók olyan eszközök, amelyek segíthetnek az oldalunk előrekerülésében a találati lista pozícióiban, de csak akkor, ha relevánsak a tartalomhoz és jól vannak optimalizálva. Az optimalizált képek és videók nemcsak javítják a keresőmotorokban való rangsorolást, hanem vonzóbbá teszik az oldalt a látogatók számára is, és javítják a felhasználói élményt.

Technikai SEO

A technikai SEO azon SEO tevékenységek összessége, amelyek a weboldal technikai struktúrájára és kódjára összpontosítanak, és célja az, hogy a weboldal minél hatékonyabb legyen a keresőmotorok számára. A műszaki SEO célja az, hogy biztosítsa, hogy a keresőmotorok a weboldalunkat jól értelmezzék, és könnyen indexálják, ami javítja a rangsorolást és az organikus látogatók számát.

A technikai SEO számos különböző elemre összpontosíthat, beleértve a következőket:

 1. Weboldal sebessége: A weboldal sebessége fontos szerepet játszik a felhasználói élményben és a keresőmotor rangsorolásában. A műszaki SEO célja, hogy javítsa az oldal sebességét, például a képek és a videók optimalizálásával, a gyorsabb szerverekkel és az optimalizált kódokkal.
 2. Mobilbarát kialakítás: A keresőmotorok a mobilbarát oldalakat előnyben részesítik, mivel azok a látogatók számára is használhatóak, akik mobil eszközöket használnak. A műszaki SEO célja, hogy biztosítsa, hogy a weboldalunk mobilbarát legyen, és jól működjön különböző eszközökön.
 3. SSL tanúsítvány: Az SSL tanúsítvány biztosítja, hogy az oldalunk biztonságos, és a felhasználói adatokat titkosítva tárolja. Az SSL tanúsítvány jelenléte javítja a biztonsági pontszámot és az oldal rangsorolását a keresőmotorokban.
 4. Sitemap és robots.txt: A sitemap és a robots.txt fájlok segítenek a keresőmotoroknak az oldalunk tartalmának könnyebb értelmezésében és indexelésében. A technikai SEO célja, hogy biztosítsa, hogy ezek a fájlok jól működjenek és frissek legyenek.
 5. Canonical URL: A canonical URL használata segít elkerülni a tartalmi duplikáció problémáját, és javítja az oldal rangsorolását a keresőmotorokban.

Ezek csak néhány példa a technikai SEO-ra fókuszáló tevékenységekre. A technikai SEO fontos része az átfogó SEO stratégiának, és a megfelelő műszaki beállítások és javítások javítják az oldal rangsorolását és a látogatói élményt.

Legjobb gyakorlatok a weboldal struktúrája és navigációja szempontjából

 • Készítsen logikus és áttekinthető menüt: A navigációs menünek logikusan kell felépülnie, hogy a felhasználók könnyen megtalálják az információkat. Az elérhető oldalakat csoportosítsa kategóriák szerint, és rendezze el őket egy logikus és áttekinthető menüsorban.
 • Használjon jól megtervezett URL-eket: Az URL-ek segítenek a felhasználóknak és a keresőmotoroknak az oldal tartalmának és struktúrájának megértésében. Használjon rövid, beszédes és érthető URL-eket, amelyek tükrözik az oldal tartalmát.
 • Használjon strukturált adatokat: A strukturált adatok lehetővé teszik a keresőmotorok számára, hogy könnyen megértsék az oldal tartalmát és felhasználói élményt nyújtsanak a felhasználóknak. Használjon strukturált adatokat, például a Schema.org-t, hogy az oldal tartalmát strukturáltabbá tegye.
 • Készítsen egyszerű és hatékony keresőmezőt: Az oldal használóinak egyszerűen kell tudniuk keresni az oldalon, és megtalálni a keresett információkat. Készítsen egyszerű és hatékony keresőmezőt, amely jól látható a felhasználók számára.
 • Készítsen áttekinthető láblécet: A lábléc lehetőséget ad az oldal további navigációjára és kapcsolatfelvételre. Készítsen áttekinthető láblécet, amelyben az oldal fontos linkei és információi könnyen megtalálhatóak.
 • Használjon breadcrumb navigációt: A breadcrumb navigáció segít a felhasználóknak megérteni, hol vannak az oldalon, és hogy milyen utat tettek meg. A breadcrumb navigáció segít javítani a felhasználói élményt, és lehetővé teszi a keresőmotorok számára is az oldal strukturáltabb értelmezését.

Mobil optimalizálás

A mobil optimalizálás az egyik legfontosabb tényező a keresőoptimalizálásban, mivel a felhasználók egyre inkább mobil eszközökről használják az internetet. Ha szeretnél több infót kapni, akkor az alábbiakban bemutatjuk a legjobb gyakorlatokat a mobil optimalizálás terén:

Responsív webdesign

A responsív webdesign segítségével az oldal automatikusan alkalmazkodik a felhasználók által használt készülékek képernyőméretéhez és felbontásához. Ez biztosítja, hogy az oldal teljes mértékben használható és áttekinthető legyen mobil eszközökön is.

Gyors betöltési idő

A mobil eszközökön való böngészés során a gyors betöltési idő kulcsfontosságú. Az oldal optimalizálása a betöltési idő csökkentésére, például a képek és videók optimalizálásával, a weboldal cache-elésével és a minőségi webtárhely használatával, javítja a felhasználói élményt.

Könnyen érthető tartalom

A mobil eszközök kisebb képernyői miatt fontos, hogy az oldal tartalma könnyen olvasható és érthető legyen. Használjon rövid és lényegre törő címeket, rövid bekezdéseket, nagyobb betűméretet és egyszerű szövegformázást.

Egyszerű navigáció

A mobil felhasználók szeretnék könnyen megtalálni az információkat, ezért fontos, hogy az oldal navigációja egyszerű és könnyen használható legyen. Készítsen áttekinthető menüt, amely könnyen érthető és könnyen használható a mobil eszközökön.

Mobilbarát űrlapok

Az űrlapok kitöltése mobil eszközökön gyakran nehézségeket okoz, ezért fontos, hogy az űrlapok mobilbarátok legyenek. Használjon egyszerű és rövid űrlapokat, amelyek könnyen kitölthetőek mobil eszközökön is.

Tesztelje az oldalt mobil eszközökön

Fontos, hogy az oldalt különböző mobil eszközökön is tesztelje, hogy biztos legyen abban, hogy az oldal megfelelően működik a különböző eszközökön és kijelzőméreteken.

Webhely sebességének és teljesítményének optimalizálása

A webhely sebessége és teljesítménye nagyon fontos a felhasználói élmény és az SEO szempontjából is. A következőkben bemutatok néhány legjobb gyakorlatot a webhely sebességének és teljesítményének optimalizálásához:

Tömörítés

A weboldalak sebességének javítása érdekében ajánlott a HTML, CSS és JavaScript fájlok tömörítése. Ezt a webhelyen található online eszközökkel is el lehet végezni.

Cach-elés

A cach-elés lehetővé teszi a weboldalak gyorsabb betöltését a látogatók számára. A weboldalakon található statikus elemek (pl. képek, CSS-fájlok) tárolása a látogatók számítógépén csökkenti a szerver terhelését, és gyorsabb betöltést eredményez.

Minőségi szolgáltató

A jó minőségű szolgáltató segít az oldal gyorsabb működésében, így érdemes olyan szolgáltatót választani, amelynek gyors szerverei és jó teljesítményű adatközpontjai vannak.

Képek optimalizálása

A nagy méretű képek lassíthatják az oldal betöltési idejét. Ezért ajánlott a képek optimalizálása, amelynek során a képek méretét optimalizáljuk, és a megfelelő formátumot használjuk (JPEG, PNG stb.).

HTTP/2 használata

A HTTP/2 az új generációs HTTP protokoll, amely javítja a weboldalak sebességét és teljesítményét. A HTTP/2 segítségével a weboldalak gyorsabban tölthetők be, a kapcsolat kezelése hatékonyabb, így az oldalak még gyorsabbak lehetnek.

Megfelelő bővítmények használata

A weboldalakon használt bővítmények nagy hatással lehetnek az oldal sebességére és teljesítményére. Ezért ajánlott csak olyan bővítmények használata, amelyeket valóban használni szeretnénk, és ne telepítsünk olyanokat, amelyek feleslegesek.

Optimalizált adatbázis

Az adatbázis optimalizálása segít csökkenteni az adatbázis méretét és javítja az oldal teljesítményét.

Sémajelölések fontossága

A sémajelölések olyan kódrészek, amelyek lehetővé teszik a keresőmotoroknak, hogy jobban megértsék a weboldalak tartalmát. A sémajelölések segítségével pontosabb és részletesebb információkat nyújtanak a keresőmotoroknak az adott weboldal tartalmáról, mint például az adott oldalon található termékek, szolgáltatások, a weboldal szerkezete, a címek, a címkeelemek stb.

Az sémajelölések előnyei közé tartozik, hogy lehetővé teszik a keresőmotoroknak, hogy hatékonyabban és pontosabban indexeljék a weboldalakat, és segítségükkel a weboldalak magasabb rangsorolása érhető el a keresőmotorok találati listáján. Ezenkívül az sémajelölések használata javíthatja a felhasználói élményt is, mivel a keresőmotorok által használt keresési eredmények részletesebb és pontosabb információkat nyújtanak a felhasználóknak.

Az sémajelölések alkalmazása összetett lehet, és számos különböző típusa létezik, beleértve az általános sémajelöléseket, az üzleti sémajelöléseket, az esemény sémajelöléseket, az ingatlan sémajelöléseket és még sok más típust. Az sémajelölések implementálása jellemzően a weboldal kódjának módosításával történik, és számos szabvány és protokoll létezik, amelyek segítségével az sémajelölések hatékonyan alkalmazhatók. Azonban az sémajelölések implementálása nem egyszerű feladat, és a legjobb, ha szakértőt bíznak meg ezzel a feladattal, hogy biztosan helyesen végrehajtsák a folyamatot és előnyösen használják ki az sémajelölések nyújtotta előnyöket.

Linképítés, vagyis az Off-page SEO

A linképítés a weboldalak SEO-jának egyik fontos eleme, amelynek célja az, hogy növelje a weboldalak linkprofilját. A linkprofil az összes olyan webhelyek halmaza, amelyek hivatkoznak egy adott weboldalra, és fontos szerepet játszik a keresőmotorok rangsorolásában. Az, hogy egy weboldal milyen minőségi és releváns hivatkozásokat kap más webhelyektől, nagyban befolyásolja a keresőmotorokban való rangsorolását.

A linképítés folyamata magában foglalja a minőségi és releváns hivatkozások szerzését más weboldalakról. A cél az, hogy a weboldal hivatkozásai minél több minőségi weboldalról származzanak, amelyek a weboldal tematikájához és tartalmához kapcsolódnak.

A minőségi hivatkozások olyan hivatkozások, amelyeket magas rangú és megbízható weboldalak adnak, és amelyek kapcsolódnak a weboldal tartalmához.

A releváns hivatkozások olyan hivatkozások, amelyek a weboldal tartalmával és témájával kapcsolatosak.

A linképítés egyik legfontosabb része az anchor szöveg. Az anchor szöveg a hivatkozás szövege, amelyre kattintva az adott weboldalra jutunk. Az anchor szövegnek relevánsnak és megfelelőnek kell lennie a weboldal tartalmához és a céloldal tartalmához, és nem szabad, hogy manipulatívnak vagy spamnek tűnjön.

A linkek építése off-page SEO szempontjából fontos eleme a keresőmotorok rangsorolásának, de a minőségi hivatkozásokat organikusan kell szerezni, és nem szabad manipulálni a hivatkozásokat. A keresőmotorok folyamatosan fejlesztik az algoritmusukat, és azok a weboldalak, amelyek manipulálják a hivatkozásokat, büntetéseket kaphatnak, amelyek negatívan befolyásolják a weboldaluk rangsorolását. A legjobb módja a linképítésnek az, ha magas minőségű tartalmat kínálunk, amely vonzza a felhasználókat, és természetesen szerezni hivatkozásokat más weboldalaktól.

Hogyan lehet magas minőségű backlinkeket létrehozni

A magas minőségű backlinkek létrehozása fontos része az eredményes linképítésnek és a keresőoptimalizálásnak. A következőkben összefoglaljuk, hogy hogyan lehet magas minőségű backlinkeket létrehozni:

Kiváló minőségű tartalom létrehozása

Az egyik legjobb módja a magas minőségű backlinkek létrehozásának az, ha kiváló minőségű tartalmat hozunk létre, amely vonzó a látogatók és a weboldalak számára. Ha a tartalmunk hasznos, érdekes, releváns és egyedi, más weboldalak szívesen hivatkoznak rá.

Kapcsolatépítés más weboldalakkal

Kapcsolatépítés azokkal a weboldalakkal, amelyek relevánsak az iparágunk vagy a tartalmunk szempontjából, nagyszerű módja annak, hogy megszerezzen magas minőségű backlinkeket. Fontos, hogy csak olyan weboldalakhoz kapcsolódjunk, amelyeknek jó hírük van, és amelyek valóban hasznosak lehetnek a látogatóink számára.

Gastropublikálás

Azon weboldalakkal való kapcsolatépítés, amelyek lehetővé teszik a vendégposztok publikálását, kiváló módja annak, hogy megszerezzen magas minőségű backlinkeket. Az ilyen weboldalak általában olyan online marketing tartalmakat keresnek, amelyek relevánsak a saját weboldaluk számára, és amelyek hasznosak lehetnek az olvasóik számára.
Linképítési lehetőségek keresése: Az interneten számos olyan lehetőség található, amely lehetővé teszi a linképítést. Ilyen lehetőségek például a közösségi média platformok, a fórumok, a cikkek beküldési oldalai, az online könyvjelzők és sok más.

Használjunk linképítő szolgáltatásokat

Vannak olyan szolgáltatások, amelyek segítenek a linképítésben, és a magas minőségű backlinkek létrehozásában. Ezek a szolgáltatások általában kapcsolatokat építenek ki a releváns weboldalakkal, és segítenek a linképítési stratégiáink kidolgozásában.

Legjobb gyakorlatok az anchor szövegek, vendégposztok és a közösségi média használata szempontjából

Az anchor szövegek, vendégposztok és a közösségi média mind fontos eszközök a linképítéshez, de csak akkor hatékonyak, ha megfelelően használjuk őket. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb gyakorlatokat ezek használatához:

Anchor szövegek

Az anchor szöveg a hiperlink szövege, amelyre a látogató kattintva eljut a céloldalra. A megfelelő anchor szöveg használata fontos az SEO szempontjából, mert segít a Google-nek megérteni, hogy a céloldal milyen témához kapcsolódik. A legjobb gyakorlat az, ha a hiperlinket releváns szövegrészlettel társítjuk, amely leírja a céloldal tartalmát.

Vendégposztok

A vendégposztok lehetővé teszik, hogy más webhelyeken megjelenjen a tartalmunk, és ezzel növeljük a weboldalunk hitelességét és hatékonyságát. A legjobb gyakorlat az, ha olyan webhelyeket választunk, amelyek kapcsolódnak a mi tevékenységünkhöz, és amelyeknek magas az elérése és a látogatói aktivitása. A vendégposztban használt hiperlinkeket megfelelően elhelyezve és releváns anchor szövegekkel ellátva növelhetjük a weboldalunk hitelességét és hatékonyságát.

Közösségi média

A közösségi média lehetőséget ad arra, hogy kapcsolatot teremtsünk a célközönségünkkel, és megoszthassuk velük a tartalmunkat. A legjobb gyakorlat az, ha aktívan használjuk a közösségi média platformokat, és részt veszünk az érdekes és releváns beszélgetésekben. Az oldalunkra mutató hivatkozásokat is elhelyezhetünk a közösségi média profiljainkban, így növelhetjük a weboldalunk láthatóságát és elérését.

Gyakori hibák, amelyeket el kell kerülni a linképítés során

 • Túl sok egyszerre: Ha egy időben túl sok linket épít, akkor ez azt sugallja a keresőmotoroknak, hogy manipulálja a rangsorolást, ami végül ronthat a webhely rangsorolásán. Ne vigyük túlzásba, mert nagyon könnyven a találati lista alján találhatjuk magunkat!
 • Alacsony minőségű linkek építése: Az alacsony minőségű linkek, mint például a linkfarmok, könyvjelzőzési oldalak és cikkek, nem csak rossz hatással lehetnek a webhely rangsorolására, hanem akár büntetést is eredményezhetnek a keresőmotoroktól.
 • Az anchor szövegek túlgyakorlása: Az anchor szövegek használata fontos része a linképítésnek, de a túlzott használata a weblap rangsorolásának károsodásához vezethet. A kulcsszavakkal és a kulcsszó-kifejezésekkel teli anchor szövegek általában azok a linkek, amelyeket a keresőmotorok gyakran figyelmen kívül hagynak, vagy akár büntetést is kaphat az oldal.
 • Sérülékeny vagy nem megfelelő linképítési taktika alkalmazása: Az olyan linképítési technikák, mint például a linkvásárlás, a linkek elhelyezése olyan oldalakon, amelyek nincsenek összefüggésben a témával, vagy a linkek cseréje más webhelyekkel, általában nem javasolt és sérülékeny az algoritmusok változásai miatt.
 • Hivatkozások, amelyek nem a tevékenységi körrel kapcsolatosak: Az olyan linkek, amelyek nem kapcsolódnak a tevékenységi körhöz, általában nem erősítik a webhely rangsorolását. Például, ha egy pék oldala sporteseményekre hivatkozik, ez nem csak összezavarhatja a felhasználókat, de a keresőmotorok is nehezen értelmezik és rangsorolják a weboldalt.

Ami már nem működik

Régebben az emberek azzal trükköztek, hogy rengeteg releváns és irreleváns kulcsszót írtak a meta keywords mezőbe. Korábban, amikor nem voltak ennyire kifinomultak az algoritmusok, akkor ezek a szavak mutatták meg a keresőmotoroknak, hogy mi az oldal témája. Ma már a crawlerek képesek nagyon gyorsan és hatékonyan átnézni a weboldalt, így ma már ez a mező figyelmen kívül lett hagyva a SEO folyamatok során.

Például, ha valaki „pay per click” szó

Utószó

Az SEO (Search Engine Optimization) az egyik legfontosabb online marketing technika, amely segít abban, hogy a weboldalak magasabb helyezéseket érjenek el a keresőmotorok találati listáján. Az SEO folyamata több részből áll, mint például a kulcsszókutatás, az on-page optimalizálás, a műszaki SEO, a linképítés és az analitika.

A kulcsszókutatás kulcsfontosságú a sikeres SEO-hoz, és több eszköz áll rendelkezésre, amelyek segítenek megtalálni a megfelelő kulcsszavakat a célcsoport számára. Az on-page optimalizálás magában foglalja a címkék, meta leírások, címek és szövegtörzs optimalizálását, valamint a képek és videók optimalizálását. A műszaki SEO szempontjából fontos a weboldal struktúrája, navigációja, sebessége és teljesítménye.

Ha ezt elolvastad, akkor már alapíthatsz is céget és lízingelheted a BMW-t, mert tutira dőlni fog a lé. (Szarkasztikusan értve, ez nem minősül sem pénzügyi, sem pedig befektetési tanácsnak. Csak ésszel!)

A linképítés segít abban, hogy a weboldalak magasabb rangsorokat érjenek el a keresőmotorok találati listáján. Fontos, hogy magas minőségű backlinkeket hozzunk létre, és kerüljük a hibákat, mint például a spammy linkeket és a vendégposztok túlzott használatát.

A sikeres SEO-hez elengedhetetlen a folyamatos monitorozás és a testreszabott analitika, amelyek segítenek azonosítani a javítandó területeket és a sikeres taktikákat. Összességében az SEO egy állandó folyamat, amely a weboldalak folyamatos fejlesztését és finomhangolását igényli a legjobb eredmények eléréséhez.

Ha szeretnél konkrét segítséget kapni, akkor keress bennünket biztalommal!

Keresőoptimalizálás (SEO) leggyakoribb kérdések

Mi az a SEO?

A SEO a Search Engine Optimization rövidítése. A webhely és annak tartalmának optimalizálásának folyamatára utal, hogy a releváns kulcsszavakra magasabb helyezést érjen el a keresőmotorok eredményoldalain (SERP).

Miért fontos a SEO?

A SEO fontos, mert segít organikus forgalmat irányítani a webhelyére, ami növelheti a márkaismertséget, a webhely forgalmát és a bevételt.

Hogyan működik a SEO?

A SEO úgy működik, hogy optimalizálja a webhelyet és annak tartalmát, hogy megfeleljen a keresőmotorok által a relevancia és rangsorolás meghatározásához használt kritériumoknak. Ez magában foglalja a kulcsszavak, a meta leírások, a címcímkék, a tartalom és egyebek optimalizálását.

Melyek a SEO fő összetevői?

A SEO fő összetevői közé tartozik az oldalon belüli optimalizálás (pl. tartalom és HTML optimalizálása), az oldalon kívüli optimalizálás (pl. backlinkek készítése) és a technikai SEO (pl. a weboldal sebességének és szerkezetének optimalizálása).

Mi az a kulcsszókutatás?

A kulcsszókutatás olyan releváns kulcsszavak azonosításának folyamata, amelyeket az emberek az Ön vállalkozásával vagy iparágával kapcsolatos információk keresésére használnak. Ezeket a kulcsszavakat ezután a webhely és a tartalom optimalizálására használják.

Mi az az oldaloptimalizálás?

Az oldalon belüli optimalizálás a webhelyoldalak tartalmának és HTML-kódjának optimalizálását jelenti, hogy javítsa azok relevanciáját és láthatóságát a keresőmotorok eredményoldalain (SERP-k).

Mi az a linképítés?

A linképítés azt a folyamatot jelenti, amely során jó minőségű linkeket szereznek be más webhelyekről, hogy javítsák webhelye tekintélyét és relevanciáját a keresőmotorok szemében.

Mi az a technikai SEO?

A technikai SEO a webhely technikai szempontjainak optimalizálására utal, mint például a webhely sebessége, mobilbarátsága, webhelyszerkezete stb.

Mennyi időbe telik, hogy megjelenjenek a SEO eredményei?

A SEO eredményeinek megjelenítéséhez szükséges idő számos tényezőtől függ, például az iparág versenyképességétől és a webhely optimalizálási szintjétől. Általában több hónapba is beletelhet, mire jelentős eredményeket látunk a SEO-ból.

Hogyan mérhetem SEO erőfeszítéseim sikerét?

A kulcsfontosságú mutatók, például a webhelyforgalom, a kulcsszavak rangsorolása és a konverziók nyomon követésével mérheti keresőoptimalizálási erőfeszítéseinek sikerét. E mutatók nyomon követésére olyan eszközöket használhat, mint a Google Analytics és a Google Search Console.